آموزش نصب ویندوز 10

در این قسمت از سری مقالات آموزش نصب ویندوز ۱۰ , به بررسی پیش نیازهای نصب و آموزش نصب ویندوز ۱۰ می پردازیم :
ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از سیستم عامل های مایکروسافت برای کامپیوترهای شخصی است که در جولای سال ۲۰۱۵ برای عموم منتشر شد . در این نسخه از سیستم عامل , شاهد تغییرات گسترده ای هستیم که از مهم ترین تغییرات می توان به تغییر رابط کاربری , اضافه شدن دستیار شخصی کورتانا , اکشن سنتر , مرورگر اج و ویژگی کانتینیوم اشاره کرد .

پیش نیازهای نصب ویندوز ۱۰

برای نصب ویندوز ۱۰ به سیستم قدرتمندی نیاز ندارید و یک کامپیوتر با توان معمولی هم برای نصب کفایت میکند . مشخصات حداقل سیستم مورد نیاز را در زیر مشاهده می کنید :

  • پردازنده : ۱ گیگاهرتز (GHz) یا سریعتر
  • رم : ۱ گیگابایت (۳۲ بیتی) یا ۲ گیگابایت (۶۴ بیتی)
  • فضای آزاد هارد دیسک : ۱۶ گیگابایت برای ۳۲ بیتی و ۲۰ گیگابایت برای ۶۴ بیتی
  • کارت گرافیک : Microsoft DirectX ۹ graphics device with WDDM ۱.۰ driver

نصب ویندوز ۱۰

برای نصب ویندوز ۱۰ بر روی سیستم خود ۲ راه حل در اختیار دارید :

  • بروز رسانی سیستم کنونی خود به ویندوز ۱۰
  • نصب ویندوز از روی DVD یا USB به روش Clean Install

روش اول که همان آپگرید ویندوز به نسخه ی جدیدتر است به دلیل مشکلات ویندوز قبلی شما می تواند مشکل ساز شود و باعث بروز مشکلات سیستم قدیمی در سیستم عامل جدید شود , به همین دلیل پیشنهاد می شود برای نصب ویندوز ۱۰ از روش Clean Install استفاده کنید . ما هم در آموزش نصب ویندوز ۱۰ از روش دوم استفاده می کنیم .
برای نصب ویندوز به روش Clean Install شما می توانید از usb یا dvd استفاده کنید . در صورتی که قصد داشته باشید برای نصب از دیسک فیزیکی استفاده کنید نیاز دارید که دیسک ویندوز ۱۰ را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید اما راه حل جایگزین و سریع تر استفاده از USB برای نصب است . نکته ی مهم در استفاده از یو اس بی برای نصب ویندوز این است که باید سورس ویندوز را از سایت اصلی مایکروسافت یا سایت های دانلود معتبر دانلود کرده و سپس با استفاده از نرم افزار های بوتیبل , فایل ویندوز را روی فلش کپی نمایید . برای یادگیری این روش می توانید مقاله ی آموزش Bootable کردن usb را بخوانید .
قبل از قرار دادن سورس ویندوز ( usb/dvd ) در سیستم , باید راهکار تغییر اولویت بوت سیستم را انجام دهید .
پس از مشخص کردن اولویت بوت و قرار دادن سورس ویندوز , باید اندکی صبر کنید تا مرحله ی لود ویندوز به پایان برسد .

۱) مرحله انتخاب زبان

در اولین مرحله همانند تصویر زیر باید در قسمت های مشخص شده به ترتیب زبان نصب ویندوز , زمان و نوع ارزی و زبان کیبورد در محیط ویندوز را مشخص نمایید . با مشخص کردن Persian در گزینه ی دوم , به طور اتوماتیک فیلد سوم هم به زبان فارسی تغییر می‌کند .

۲) مرحله نصب

در این مرحله کافیست برای نصب بر روی now Install کلیک نمایید .
در این قسمت گزینه ای به نام Repair your computer نیز خودنمایی می کند , زمانی از این گزینه استفاده می کنیم که ویندوز ۱۰ موجود بر روی سیستم دچار مشکل شده باشد .

قوانین استفاده از ویندوز در این مرحله نمایش داده میشود که برای موافقت با آن تیک گزینه ی I accept the license term را زده و بر روی next کلیک کنید .

۳) انتخاب نوع نصب

در این مرحله دو گزینه نمایش داده می شود :
گزینه اول ( Upgrade … ) : در صورتی که بر روی سیستم شما ویندوز نصب باشد و شما بخواهید فایل ها , تنظیمات و برنامه های قبلی خود را بدون تغییر نگه دارید , باید از این آپشن استفاده کنید .
گزینه دوم ( Custom ) : در صورتی که بخواهید فقط ویندوز را نصب کنید از این گزینه باید بهره ببرید .
ما در این قسمت گزینه ی دوم را انتخاب کرده و وارد مرحله ی بعد می شویم .

۴) پارتیشن بندی برای نصب ویندوز ۱۰

در این قسمت می توانید هارددیسک خود را پارتیشن بندی کنید . این قسمت را در مقاله ی پارتیشن بندی هارد , جداگانه آموزش داده ایم .
برای ادامه کافیست بر روی Next کلیک کرده و وارد مرحله ی نصب ویندوز شوید . (در صورتی که هارد شما از قبل پارتیشن بندی گردیده در کادر فوق تعداد و مشخصه آنها ظاهر میگردد که میتوانید با فرمت کردن پارتیشن مورد نظر در صورت نداشتن اطلاعات در آن پارتیشن مراحل را ادامه دهید)

۵) آموزش نصب ویندوز ۱۰

نصب ویندوز با توجه به مشخصات سیستم شما ممکن از ۵ دقیقه الی یک ساعت زمان ببرد . پس از تکمیل و پایان نصب ویندوز , سیستم یک بار ریستارت شده و پس از چند دقیقه , صفحه ی تنظیمات اولیه‌ی ویندوز به شما نمایش داده خواهد شد.

۶) انتخاب ناحیه

در مرحله ی اول باید کشور محل زندگی خود را مشخص نمایید . پس از مشخص نمودن با کلیک بر روی گزینه ی Yes به بخش بعدی می رویم .

OOBE region

۷) آموزش نحوه انتخاب چیدمان کیبورد در نصب ویندوز ۱۰

در این قسمت می توان نحوه ی چیدمان کیبورد برای زبان اصلی را انتخاب کرد , این مرحله نیازی به تغییر ندارد و با انتخاب گزینه ی پیش فرض به بخش بعدی بروید

OOBE keyboard layout

۸) انتخاب دومین زبان

در این بخش از شما در مورد اضافه کردن زبان کیبورد دوم سوال می‌شود , برای اضافه کردن زبان فارسی بر روی Add layout کلیک کرده و در قسمت بعد گزینه ی Persian را انتخاب کنید .

OOBE second keyboard layout

۹) انتخاب زبان فارسی

در این بخش می توانید نحوه ی چیدمان کیبورد فارسی خود را انتخاب کنید؛ در این بخش نیز پیشنهاد می شود تغییری ایجاد نکرده و گزینه ی اول ( پیش فرض ) را انتخاب و بر روی دکمه ی Add layout کلیک نمایید .

۱۰) اتصال به شبکه

در این قسمت ویندوز از شما می خواهد که به اینترنت متصل شوید ( وایرلس / کابل ) , با توجه به اینکه این قسمت ضروری نمی باشد و هم چنین بعدا هم می توانید در داخل ویندوز تنظیمات مربوط به اتصال به اینترنت را مدیریت نمایید , می توانید با کلیک بر روی دکمه یSkip for now در گوشه سمت چپ صفحه این مرحله را رد کنید .

پس از رد کردن مرحله ی انتخاب شبکه , سیستم یک بار دیگر ریستارت شده و پس از طی کردن فرآیند های سیستمی , صفحه ی مربوط به تنظیمات اکانت شما نمایش داده می شود .

۱۱) تنظیم نام اکانت

در اولین مرحله شما باید یک نام کاربری برای اکانت خود در نظر بگیرید و در قسمت بعد نیز باید برای اکانت خود یک رمز عبور مشخص نمایید . در نظر داشته باشید که اگر نیازی به رمز عبور نداشته باشید می توانید این فیلد را خالی گذاشته و به بخش بعدی بروید .

۱۲) مشخص کردن سرویس 

در این قسمت سرویس های ویندوز نمایش داده می شود که شما بسته به کاربری خود می توانید آنها را فعال یا غیر فعال نمایید , به طور پیش فرض همه ی گزینه ها فعال است . هم چنین پس از نصب ویندوز نیز می توانید این سرویس ها را فعال یا غیر فعال کنید . در اکثر مقالات آموزش نصب ویندوز ۱۰ به این موارد توجهی نمی شود اما اطلاع از عملکرد آن ها می تواند مفید واقع شود

  • گزینه ی location : این سرویس به اپ های مایکروسافت اجازه می دهد محل دقیق شما را تشخیص دهند و از آن برای نمایش اطلاعات فیلترشده بر اساس محل جغرافیایی شما استفاده کنند .
  • گزینه ی Diagnostics : ارسال اطلاعاتی از جمله اطلاعات مرورگر , موارد تایپ شده و … به مایکروسافت به منظور بهبود سرویس ها و محصولات این شرکت .
  • گزینه ی ads Relevant : نمایش تبلیغات هایی که بر اساس نرم افزارهای مورد استفاده شما برای اکانت شما شخصی سازی شده اند .
  • گزینه ی Speech Recognition : این گزینه مربوط تشخیص صدا است و فعال کردن آن به کورتانا ( دستیار مجازی ویندوز ) و استور مایکروسافت اجازه می دهد صدای شمارو جهت دریافت دستورات دریافت کنند .
  • گزینه ی Tailored Expriences … : این گزینه نیز اجازه ی ارسال اطلاعات به مایکروسافت جهت بهبود محصولاتش را صادر میکند .
    توصیه می کنیم تمامی موارد را غیرفعال کرده و در مواقع لزوم اقدام به فعال نمودن آنها نمایید . پس از تغییرات لازم , بر روی دکمه ی Accept کلیک کنید .
  • پس از چندین دقیقه دسکتاپ شما آماده می شود و می توانید از سیستم عامل خود استفاده نمایید . در این قسمت آموزش نصب ویندوز ۱۰ به پایان می رسد.

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.